MILLOREM LA COMPETÈNCIA MATEMÀTICA A TRAVÉS D’UN PROJECTE EUROPEU

Xúquer Centre Educatiu ha participat, com a centre d’impacte de la metodologia SOLE en matemàtiques, a l’encontre internacional del projecte europeu Raising attainment using SOLE in mathematics for 11-12 year ald learners que va tindre lloc els dies 29, 30 i 31 de maig a València i on vam compartir experiències amb els coordinadors del projecte i els docents de les escoles de Glasgow, Varsòvia i València.
El primer dia vam acudir a la Conselleria d’Educació a València i vam ser rebuts per Sonia Pérez, cap del Departament de Projectes Europeus i, Anna Furió i Ester Balaguer, del Departament de Projectes Europeus de la Conselleria. Després d’unes paraules d’agraïment i suport per la tasca que portem endavant, vam rebre de la mà de Sonia Pérez un diploma que reconeix el nostre esforç i motivació en la participació d’aquest projecte europeu que pretén millorar la competència matemàtica amb alumnes de 5é i 6é de Primària.
Va ser també una jornada de treball on posàrem en comú els nostres avanços i expectatives per al proper curs académic.
La segona jornada va tindre lloc a la localitat d’Anna, en concret a les instal·lacions del “Palacio de los condes de Cervellón”. Allà, Lesley Atkins, coordinadora d’Educació Internacional de l’Ajuntament de Glasgow, Nicholas Falk, ambaixador del British Council i coordinador del projecte i Mariola Hernández, coordinadora del projecte a València i directora del Colegio Hernández a Castelló de la Ribera, ens van donar les línies pedagògiques a seguir en el proper curs escolar i les escoles, agrupades combinant les tres ciutats, vam definir les propostes de futur.En aquest dia de treball ens van acompanyar també Lidia Santágueda i Miguel Pérez, assessors del Cefire Ctem de València, per conèixer de primera mà la nostra tasca i aportar la seua experiència a l’àmbit científic i matemàtic.
Ja de vesprada, participàrem en el curs: Difusión en la metodologia SOLE en el área de matemáticas: Erasmus + KA201 organitzat pel Cefire Xàtiva amb l’assistència de docents interessants de conèixer aquesta metodologia.
Divendres 31 de maig, els centres de Glasglow i Varsòvia van visitar les escoles valencianes participants i van veure en funcionament l’alumnat responent a les Big Questions proposades pels docents i que són fonamentals en el desenvolupament de la metodologia SOLE.
Finalment, vam acabar aquest encontre amb un sopar de tots els mestres participants a València i ens vam acomiadar fins el pròxim i últim encontre, que tindrà lloc a juny de 2020 a la ciutat de Glasgow.