L’alumnat de 1r d’ESO descobreix la “Llar” més antiga de la península ibèrica

El passat 11 de març, l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar una emocionant eixida a la Cova Bolomor, un jaciment arqueològic de gran rellevància situat a Tavernes de la Valldigna. Durant la visita van tindre l’oportunitat de submergir-se en la història del Paleolític inferior i conèixer de primera mà els vestigis més antics de poblament humà a la regió.
La Cova Bolomor és un enclavament de gran importància científica, ja que en ella s’han trobat fòssils d’homínids, abundants restes lítiques i ossis, així com la “llar” més antiga de la península ibèrica. A més, este jaciment és especialment significatiu per contenir les primeres evidències de domesticació del foc en la península ibèrica.
Durant la visita, l’alumnat va participar en diverses activitats didàctiques dirigides per un expert en arqueologia, qui els va explicar com vivien els nostres avantpassats, quines ferramentes utilitzaven i com van aconseguir controlar el foc, un avanç fonamental per a l’evolució humana, d’aquesta manera, van poder observar de prop les restes trobades i comprendre la importància de la seua conservació per a l’estudi de la prehistòria.
Esta eixida educativa ha sigut una experiència enriquidora que ha permès al nostre alumnat aprendre de manera pràctica i divertida sobre la vida dels primers pobladors de la Comunitat Valenciana. Sens dubte, una jornada inoblidable que reforça els continguts apresos a l’aula, l’interès per la història i l’arqueologia.