ACOMIADEM L’ÚLTIMA SETMANA LECTIVA AMB ACTIVITATS ARTÍSTIQUES ONLINE

L’última setmana lectiva de juny, del 8 al 12 de juny, l’alumnat d’ESO ha treballat una sèrie d’activitats lúdiques organitzades des del Clasutre de Xúquer Centre Educatiu que aposta per activitats artístiques que motiven la creativitat, la llibertat expressiva i la diversitat de l’alumnat i que els fan gaudir mentre treballen i aprenen. La música i l’art perquè aposta Xúquer en les seues extraescolars han resultat, durant aquest període de confinament, les bases per mantindre la ment activa i suportar la pressió que aquestes circumstàncies extraordinàries ens han portat.
També apostem per l’anglés, l’estudi d’una segona llengua és imprescindible per al desenvolupament total de l’individu i per formar ciutadans i ciutadanes globals.
Pel que fa a l’àrea de MÚSICA s’han preparat diverses activitats lúdiques per tal de passar una bona estona junt als companys/es i repassar diversos continguts musicals d’una manera divertida i entretinguda, una d’elles ha sigut la “RULETA D’INSTRUMENTS”; es tractava d’un “pasaparaules” en què l’alumnat havia d’endevinar de quin instrument es tractava. A cada lletra sonava el so d’un instrument musical, apareixia una descripció o una imatge.
Per realitzar aquesta activitat s’han creat equips de 3 persones i cada equip havia de respondre una lletra/instrument.
L’altra activitat ha sigut “LES MUSIMPÍADES”, unes olimpíades musicals on, també organitzats per grups, havien de respondre o superar diverses proves. La prova que més ha agradat ha sigut “Com segueix la cançó?”. Prova on sonava i apareixia escrita la lletra d’un fragment d’una cançó actual i en el moment que deixava de sonar, havien de cantar o dir la frase que continuava. S’han divertit perquè eren cançons que coneixien i ha sigut interessant comprovar que no sempre prestem atenció al que diu la cançó.
Pel que fa a l’àrea d’EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL s’ha dut a terme una dinàmica online consistent en 30 minuts de desenvolupament de la gràfica insconscient individual partint de la lectura d’una “poesia de quarentena” que, a base de metàfores, expressa sentiments i emocions en etapa de confinament. L’alumnat de les diferents classes de l’ESO, van escoltar de fons cançons d’un grup de música creat també en la terrassa d’un edifici on s’han quedat confinats i han decidit unir els seus idiomes, català, castellà, anglés i portugués per cantar sobre els conflictes i virtuts del confinament. Tot aquest cúmul d’estímuls ens propicien un dibuix de línea contínua de bolígraf sobre paper i abstracto-figurativa amb duració màxima de 15’. El resultat ha estat divers i fascinant. I, com no, ho han gaudit.
Aquesta tasca lúdico-plàstica tracta de ficar-vos, a mode “pictionary” a realitzar un dibuix a bolígraf de línia contínua inspirat per un text que facilitaré al mateix temps per la plataforma TEAMS. Disposàrem de 15 ́per fer un dibuix ràpid però ple de matissos que ens conduïsquen a entendre el concepte del text. Aci podeu observar exemples del resultat.
Pel que fa a l’ANGLÉS, al llarg de la setmana s’han dut a terme una activitat divertida i de repàs amb els quatre cursos, la subhasta gramatical Grammar Auction: I want it all!
L’alumnat ha comptat amb un pressupost virtual per tal de comprar oracions que podien ser tant correctes com incorrectes des del punt de vista gramatical. L’objectiu, a banda de passar una estona divertida, ha estat repassar les estructures gramaticals apreses enguany i practicar habilitats de gestió.
L’aprenentatge de manera lúdica és una de les apostes més fortes de l’àrea d’Anglès.
En general, la valoració és positiva, en totes les sessions han mostrat interès i han estat participatius i participatives i, aquestes tasques han aconseguir expressar el que tots i totes hem viscut: un confinament que ens ha ajudat a reflexionar sobre el poder expressiu que té la música i l’art i, l’anglés com a mitjà d’expressió de la música més escoltada per l’alumnat.
I, en definitiva ha estat una manera diferent de finalitzar un curs que ens ha sorpés a totes i tots i ens ha ensenyat que una altra manera d’aprendre és possible.