Des de Xúquer ens unim al moviment, “Contra la violència, tolerància zero”

Des de Xúquer Centre Educatiu ens impliquem en la lluita per la igualtat i l’eliminació de la violència contra les dones nos sols per aquestes dates, sinó al llarg de tot el procés d’ensenyament i aprenentatge.
Durant aquest primer trimestre, el grup de 2n d’ESO ha portat endavant un projecte al voltant de la investigació dels micromasclismes a partir de l’estudi de notícies d’actualitat, en el qual han involucrat tot el centre i han creat un projecte de centre; des d’Infantil fins a 4t d’ESO, l’alumnat i personal del centre ha participat en la teatralització de xicotetes escenes reproduint situacions de miscromasclismes que sembla que hem normalitzar per editar un vídeo de denúncia social davant aquestes accions que poden generar possibles situacions de violència contra la dona i que fem públic hui, 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona.
https://www.facebook.com/XuquerCentreEducatiu/videos/2956175407967067
Al mateix temps, també s’han creat grans cartells per col·locar en els banys on es volen trencar els estereotips establerts social i culturalment de xic o xica perfecta davant l’espill i la importància del físic amb l’objectiu d’evitar situacions d’anorèxia i bulímia molt presents entre els i les adolescents.
A més amés, al llarg d’aquest dues setmanes, l’alumnat de les diferents etapes, ha rebut xerrades al voltant de temes com la igualtat i l’assetjament des de la Policia Nacional a través del Pla Director i des de l’associació LAMBDA+ a través del Pla Divèrsia.
També hem acompanyat l’alumnat de 3r i 4t d’ESO a la xerrada col·loqui amb l’escriptora Najat El Hachmi que, a través dels seus llibres fa palés el tema del masclisme i del racisme a la nostra societat en el moment actual.
El nostre objectiu com a docents és aconseguir que a través del treball l’alumnat aprenga a pensar de manera crítica, que desenvolupe la capacitat per comunicar-se de manera afectiva, que visquen com a ciutadans i ciutadanes globals implicats en la millora de l’entorn, que siguen persones transformadores i resilients i que al mateix temps que treballen i aprenen puguen gaudir del procés i, que finalment, desenvolupen la capacitat de col·laboració entre iguals i la iniciativa i autonomia per convertir les idees en realitats.
Amb tot açò fem que el nostre treball diari estiga estretament vinculat als quatre blocs de competències 0-18 que ens identifiquen com a part del grup educatiu Florida-Xúquer.