ELLES TAMBÉ FAN MÚSICA

A les classes de música de l´ESO de Xúquer Centre Educatiu hem dut a terme, des de l’àrea de Música, una activitat on hem volgut donar a conèixer dones compositores, per tal de posar en valor la seua obra i la seua feina dins de la tasca de COEDUCACIÓ que vam iniciar el curs passat. Després de reflexionar a classe sobre les dificultats que se´ls presenten a aquestes artistes dins d´un món majoritàriament masculí, vam decidir investigar una mica sobre les dones músics i el seu treball. Per a aquesta tasca, l’alumnat de 1r, 2n i 3r de l´ESO, es van organitzar en xicotets grups, d´unes 4 o 5 persones. Cadascun d´aquests devia cercar informació sobre una artista o compositora, la seua vida, la seua tasca i les obres més destacades, així com els seus èxits més importants o els principals entrebancs que s´havien trobat per desenvolupar la seua feina.
Després d´aquest treball de recerca, havien de plasmar-ho tot a una cartolina, amb un format de tipus pòster, per tal que la informació i les diferents fotografies foren visualment atractives i fàcils d´entendre o de llegir. Una vegada acabada la feina, havien d’exposar a classe el seu treball de recerca i el resultat final del pòster.
Per poder veure els treballs de tots els grups dels distints cursos, hem organitzat una xicoteta exposició al corredor, on hem penjat tots els treballs. El resultat ha sigut un collage multicolor de dones que han lluitat per pode
r fer allò que més els agrada, fer música, tot i que no sempre ho han tingut fàcil pel simple fet de no ser homes.
A aquest mural podem trobar des de dives del soul i la música negra com Areta Franklin, a nous valors de la música pop com Camila Cabello, passant per estreles del trap com la colombiana Carol G, o compositores d
e música clàssica com Clara Schumann. En definitiva, un collage de lluita i esforç per demostrar que elles també saben fer música de qualitat i que poden ser referents al món de la cultura, sense cap mena de dubte, un exemple a seguir.
Tag:coeducació, dones, músics