ENS ENDINSEM EN EL MÓN DEL TEMPS DE LA MÀ DE L’ALUMNAT DE 1r D’ESO

L’alumnat de 1r d’ESO de Xúquer encetà la 2a avaluació després de Nadal amb un projecte integrat arrelat a la metodologia de treball per projectes que ens identifica com a centre.
Aquest treball ha sigut fruit de la implicació, coordinació, planificació i temporalització del professorat de les àrees implicades i que s’integren dins de l’àmbit lingüístic i científic.
L’objectiu és que cada alumne i alumna de 1r cree el seu calendari vital interactiu amb l’eina i les aplicacions digitals amb què treballen diàriament, l’iPad.
Per arribar a aquest producte final van a adquiri i ampliar coneixements com els temps històrics, la numeració romana, els calendaris romà i egipci, una part de la geografia i la història d’Alzira, el rellotge biològic, el temps relatiu, les fraccions relacionades amb les hores i el sistema sexagesimal, aspectes culturals importants francesos, ampliació dels coneixements al voltant dels gèneres literaris i concreció en el gènere de la poesia amb els haikus i en el de la narrativa amb les llegensde arrelades a la zona de la Ribera, recerca de refranys i frases fetes i un repàs bàsic de l’ortografia en valencià per poder autocorregir les produccions pròpies que s’inclouran en el calendari.
Tot açò recolzat amb les ienes digitals que ja coneixen i d’altres que aniran coneixent per poder desenvolupar una habilitat digital completa que els siga útil en el dia a dia de la seua vida quotidiana.
Aquest projecte i el seu producte final està arrelat a l’autoconeixement i la reflexió i al coneixement de l’entorn pròxim, tant a nivell cultural i històric com a nivell lingüístic.
En definitiva, unes tasques que inclouen competències bàsiques per al desenvolupament com a ciutadà i ciutadana íntegre.