QUINA TERRA MÉS MOGUDA!

Hem començat la 3a avaluació amb un nou projecte integrat amb l’alumnat de 1r ESO, continuem amb la metodologia de treball per projectes que ens identifica com a centre. Partim d’un projecte fruit de la implicació, coordinació, planificació i temporalització del professorat de les àrees implicades dins de l’àmbit científic i lingüístic.
L’activitat motivadora per començar el nostre projecte, ha segut una xerrada d’un membre de l’ONG “IAE” (Intervenció, Ajuda i Emergència), i company nostre, Josep Sanjuán que els va parlar sobre la importància de la coordinació i el treball en equip davant un terratrèmol. El nostre company ha estat col·laborant en distints terratrèmols i ens va ensenyar fotos de l’ocorregut a Pakistan el 2013 i ens va explicar la seua experiència i les seues sensacions durant la seua estada i la importància de l’empatia en eixos moments. L’alumnat va estar molt atent i fent preguntes molt interessants.
Entre altres activitats, l’alumnat ha de realitzar una estructura estable i resistent per a suportar el pes d’una persona, i tot això fet amb paper. Per a fer l’estructura, primer estudiaran els terratrèmols, com es produeixen, les parts internes de la Terra, l’energia alliberada, com actuar davant d’un terratrèmol fent un protocol d’actuació, tipus d’ones sísmiques, materials resistents, gràfics, proporcionalitat, estadística i probabilitat.
Estem segurs que gaudirem d’aquest projecte!
Comencem “Quina Terra més moguda!”, ens acompanyeu?