SEMINARI DE SUPERVIVÈNCIA AMB L’ALUMNAT DE GMNTL

Els dies 13 i 14 de novembre, el curs de 1r de TGMNL, va realitzar les seues primeres pràctiques de supervivència en la natura. L’objectiu d’aquestes és solucionar les incidències que poden donar-se en les activitat en el medi natural quan en un futur siguen responsables d’un grup.
Per aconseguir un resultat òptim havien de saber treballar tant en grup com de forma individual, ser un grup participatiu i creatiu, a la vegada que un grup solidari.
Durant el seminari pogueren ficar en pràctica una sèrie de tallers dels qual ja havíem parlat en les classes teòriques. La nostra prioritat en la simulació era aconseguir aigua, pel que començarem construint un destil·lador solar per obtindre aigua de les plantes i també un filtre d’aigua. En la nostra exploració per a tro
recursos hagueren d’utilitzar el Sol per a orientar-se, ficant en pràctica diferents mètodes explicats en l’aula, a més recol·lectàrem i menjàrem fruita silvestre que hi havia per la zona. A l’arribar havien de preparar unes brases per a cuinar la carn…però sols podien utilitzar “pedernal” per a fer el foc. Abans que arribés la nit férem una pràctica on pogueren aprendre diferents formes de construir refugis, ja que no podíem utilitzar una tenda de campanya. Després de sopar realitzàrem una ruta nocturna on pogueren fer una pràctica d’orientació amb els estels, a més de comprovar la gran diferència que hi ha de fer un desplaçament de dia a fer-lo per la nit.
De matí, després d’arreplegar tots els refugis i fer una batuda per si s’havia quedat fem escampat va ser l’hora d’esmorzar. A banda del nostre esmorzar habitual férem un mini taller de cuina on cuinàrem ous a la florentina, però utilitzant blets i no espinacs (i per suposat, sense bechamel). A més, qui va voler va poder tastar la crema de garrofa i, els més atrevits, un menjar poc habitual que no entra en la nostra cultura culinària, però sí en la de diferents zones d’Àsia…cal dir que més d’un va repetir.
També li dedicàrem un temps a la protecció del medi ambient. Aprofitant que estàvem en un espai natural idoni per a este propòsit férem un taller de bombes de llavors, on utilitzant argila, substrat i llavors autòctones creàrem unes boles que llançàrem en les zones més degradades de la nostra ruta. Les boles d’argila es desfaran amb les pluges de primavera i si hi ha sort naixeran plantes que ajudaran a regenerar la natura a poc a poc.