AMPLIEM EL CURRÍCULUM AMB NOM DE DONA

En aquesta ocasió, a Xúquer hem commemorat el Dia Internacional de la Dona amb tasques que impliquen un coneixement més exhaustiu de noms de dones de tots els àmbits per tal d’ampliar els currículums de les diferents etapes i per seguir formant-nos de manera inclusiva al llarg del nostre aprenentatge a l’escola.
En l’etapa d’Infantil han creat, de manera conjunta, un mural amb la silueta d’una dona amb el cabell format per una composició de flors de colos que vol simbolitzar l’alegria, la vida, la natura i l’esperança per un futur amb igualtat.
Des de Primària, l’alumnat de 1r cicle ha aprés sobre la vida de dones que han sigut significatives per a la nostra història recent i, la tasca s’ha dividit per cicles on han aparegut noms com Sandra Elmert amb xicotetes teatralitzacions de fragments més significatius del seu llibre “100 mujeres que cambiaron el mundo” i la gravació d’un xicotet vídeo per compartir la tasca amb tota la Comunitat Educativa. Noms com Maria Montessori, Tomoe Gozen i Clara Campoamor han sigut els protagonistes.
En 2n cicle han investigat a través d’enllaços a internet concretant amb Lucrecia Bori i Pilar Mateo i, amb les dades més rellevants han escriure una peça teatral que han representat i gravat, a més a més, han elaborat un mural cooperatiu amb codis QR sobre el dia de la dona amb imatges de dones dibuixades i han utilitzat la descripció per escriure la història de cadascuna, que han ubicat al corredor compartit i una activitat amb imatges de dones pintades per l’alumnat i penjades al passadís de primària, per donar-les a conèixer i ambientar els nostres espais comuns.
En el 3r cicle, també han teatralitzat artistes com l’escultora Camille Claudel i la pintora Marie Branchement amb l’objectiu d’explicar, de manera visual, la seua vida i donar-la a conèixer, per ampliar la nostra visió de la realitat que han viscut i segueixen vivent moltes dones del nostre moment i entorn.
En l’etapa de Secundària, l’alumnat ha creat murs virtuals amb “posts” de dones implicades en els diferents àmbits de totes les èpoques, per poder comparti-los amb la resta de companyes i companys; dones de Ciència, matemàtiques, informàtiques, enginyeres, arquitectes, biòlogues, físiques i químiques; dones de lletres, literates, poetesses i filòsofes; dones d’àmbit social, sufragistes, artistes i compositores.
L’alumnat de 2n d’FP Bàsica també ha contribuït amb el seu padlet sobre homes que han treballat per la IGUALTAT.
A més a més, l’alumnat ha participat en el concurs de narració Contes per la Igualtat que organitza el Club de Debat per la Igualtat d’Alzira.
L’objectiu de totes aquestes tasques ha sigut donar veu i fer visible la figura de la dona i incloure-les en el currículum de les diferents etapes, ja que esstem parlant de la meitat de la humanitat i és capaç de crear per millorar tots els aspectes de la vida del ser humà.